Bastığın yerleri ´´toprak!´´ diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz

2016 günü kalkıştığı ülkemiz tarihinin en acımasız darbe

girişimine ilişkin AA haberlerinin derlenmesiyle ortaya

çıkmıştır. Kullanılan infografiklerdeki rakamlar 1 Ağustos

tarihi itibarıyladır. Darbe girişimi kronolojisinde 15 ve 16

Temmuz tarihinde Anadolu Ajansı tarafından geçilen

haberler aynen yer almıştır.

Enerjisa Bandırma Fen Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılına okul müdürümüz Ali GÜNEŞ´in 15 Temmuz ve yaşananları içeren konuşmasıyla başladı. MEB´in verdiği broşür ve kitapçıklar öğretmenlerimiz tarafından dağıtılarak öğrencilerimiz sınıflarına girdiler..

2016 LYS 12. Sınıflarımızın yerleştirme sonuçları.

Haz

Okul Müdürümüz Ali GÜNEŞ 01.06.2016 tarihi itibariyle görevine başlamıştır.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı 4.sü yapılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımız 11-12 Mayıs 2016 tarihinde okulumuzun spor salonu´nda sergilendi.

Bilim fuarında okul öğretmenlerimizin danışmanlığında matematik alanında 22, biyoloji alanında 17, fizik alanında 29, kimya alanında 4 olmak üzere, 72 proje öğrencilerimiz tarafından hazırlandı. Bandırma ve çevre bölge okullarından pek çok öğrencinin ziyaret gerçekleştirdiği fuara yoğun ilgi duyuldu.

Projede emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunarız.

25 - 29 Nisan 2016tarihleri arasında okulumuzda Bahar Satranç Turnuvası düzenlendi.

Şampiyon :Melih COŞĞUN 9/B

İkinci : Baran ALTUN 11/B

Üçüncü : Barış Can AYDINTÜRK 11/B

Danışman öğretmen : Hakan Yücel (Satranç Kulübü Danışman Öğretmeni)

Düzenleyen : Oğuz BOSTANCIOĞLU 11/C (Satranç Kulübü Temsilcisi)

MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN, Balıkesir Milletvekili Sema KIRCI, Bandırma Kaymakamı Tuncay SONEL, MEB Strateji Geliştirme Başkanı Veysel ERDEL, MEB İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan DUMAN, İL Milli Eğitim Müdürü Yusuf CENGİZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman ÖZKAN ve beraberindeki heyet okulumuzu ziyaret edip öğretmenlerimizle hasbihal edip, öğrencilerimizle sohbet ettiler.

Ara

17 Kasım 2015 tarihinde okulumuz toplantı salonunda 12. sınıflara yönelik çeşitli meslekleri tanıtmak amacıyla etkinlik gerçekleştirilmiştir.Etkinliğe:

Doktorluk                             ---Selim PANÇ                    --- Kardiyolog

Endüstri Mühendisliği               ---Feride Buket GÜLASLAN    --- Endüstri Mühendisi

Diş Hekimliği                        ---Sine ERDEM                    --- Ortodontist

Matematik Mühendisliği          --- Tolga TEPECİK                ---Matematik Mühendisi

Mimarlık                             ---Mustafa AYKAN                ---Mimar

İnşaat  Mühendisliği               ---Gürkan İLGİN                  --- İnşaat  Mühendisi

Makine Mühendisliği                ---Gürbüz GÜRCÜLER           --- Makine Mühendisi

Elektrik-Elektronik Mühendisliği  ---  Ayşegül KAYLA             --- Elektrik-Elektronik Mühendisi

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü, okulumuz öğrencilerinin müzik öğretmeni Dilek İnal Ekinci´yle  hazırladıkları bir etkinlikle kutlandı. Okul aile birliği başkan ve üyeleri öğle arasında hazırladıkları ikramlarla  Öğretmenler günümüzü tebrik ettiler.

Kas

Enerjisa Bandırma FEn Lisesi öğrencileri Öğrenci Meclis Başkanını seçtiler.

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı´nda okulumuzdan mezun olan 89 öğrencimiz ÖSYM´nin her yıl düzenlediği üniversiteye giriş sınavlarında ve üniversiteye yerleşmede Türkiye´nin en güzel üniversitelerine ve bölümlerine yerleşerek büyük başarı göstermişlerdir. Kendilerini okul idaresi ve öğretmenleri olarak tebrik eder, bundan sonraki hayatlarında başarılar dileriz.

Haz

03.06.2015 Çarşamba günü Enerjisa Bandırma Fen Lisesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı 2. mezunlarının saat 19:00´da mezuniyet törenleri büyük bir coşkuyla kutlandı.

Haz

29.05.2015 tarihinde, hayatımızda ciddi etkileri görüleceği matrislerde bölünmeyi keşfeden Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hasan Keleş, okulumuzun davetlisi olarak ilçeye geldi. Prof. Dr. Hasan Keleş Bandırma Ticaret Odası TOplantı Salonu´nda Enerjisa Bandırma Fen Lisesi öğrencilerine matrislerin bölünmesini anlattı.

Haz

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği “Ecdada Mektup” yarışmasında Türkiye 67’inci Balıkesir 2’incisi olan Enerjisa Bandırma Fen Lisesi´nden...