19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, EnerjiSa Bandırma Fen Lisesi’nde yapıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşımın okunmasıyla başlayan törende Kaymakam Ali Mantı günü anlam ve önemini belirten bir konuşa yaptı.

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı 3.sü yapılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımız 13-14 Mayıs 2015 tarihinde okulumuzun spor salonu´nda sergilendi.

Bilim fuarımız 14 öğretmen danışmanlığında 5 branş, 69 proje, 147 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Bandırma ve çevre bölge okullarından pekçok öğrencinin ziyaret gerçekleştirdiği fuara yoğun ilgi duyuldu.

Nis

30 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında okulumuz öğrencilerinden Müge BİRCAN, Hüseyin DİKEL, Ertuğrul ARDA, danışman öğretmenleri Reyhan SAĞLIK, Recep Hakan DÖNMEZ  ile birlikte 46. Tübitak Ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmasına için Eskişehir Bölge Finali sergisine katılmışlardır.

Nis

16-20 mart tarihleri arasında okulumuzun bahçesine, yaklaşık 250 adet ağaç dikimi yapılarak yeşillenmesine katkı sağladık.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda 100 proje arasından Bölge Finaline kalan 4 projeden 2´sinin sahibi Enerjisa Bandırma Fen Lisesi okul müdürü, danışman öğretmenleri ve proje sahibi öğrencilerle birlikte İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf CENGİZ’i ziyaret ettik.

Mrt

Büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem mısralarıyla kaleme aldığı ve TBMM’nin 12 Mart 1921’de kabul ettiği İstiklal Marşı’mızın kabulünün 94. yıl dönümünü kutladık. Akif´in, ´Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın´ sözlerine en içten duygu ve düşüncelerimizle katılarak sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

1.       EBA KARİKATÜR YARIŞMASI

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilerin karikatür sanatına olan ilgilerini öne çıkarmak ana fikrinden hareketle düzenlenen yarışmada Enerjisa Bandırma Fen Lisesi 10 C sınıfı öğrencimiz Zümrüt DOĞAN’ın karikatürü www.eba.gov.tr/gorsel/ sayfasında ilk 30 karikatür içinde yayınlanmıştır.

Ara

03.12.2014 tarihinde Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan deneme sınavlarında YGS1 puanına göre okulumuz öğrencileri İl genelinde üstün başarıya imza atarak 12 B sınıfı öğrencimiz Ertuğrul Arda İl Birinciliğini kazanmıştır.

Kas

EnerjiSA Bandırma Fen Lisesi’nde Matematik Öğretmeni Hakan YÜCEL ve Rehberlik Öğretmeni Yüksel MANDIRACI’nın organize ettiği, 18.11. 2014 tarihinde  89 kişiden oluşan 12.sınıf öğrencilerine yönelik meslekleri tanıtmak amacıyla kariyer günü gerçekleştirilmiştir. Okulun toplantı salonunda yapılan kariyer günü etkinliğine dokuz farklı meslek temsilcisi katılarak öğrencileri bilgilendirmişler ve mesleklerle ilgili sordukları soruları cevaplandırmışlardır. Yapılan bilgilendirmelerde meslek seçiminde öğrencilerin ilgi alanları ve yetenekleri seçilen mesleğe bağlı değerler, bilgiler ve öğrencinin kişiliğinin önemli olduğu vurgulanmıştır.Kariyer gününde tanıtılan meslekler ve bu meslekleri yapan kişiler aşağıdaki gösterilmiştir.

Kas

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Enerjisa Bandırma  Fen Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı olarak 11-C sınıfı öğrencisi Onur TABAK toplam kullanılan 430 oydan 243´ünü alarak seçildi.

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında okulumuz Enerjisa Bandırma Fen Lisesi´nde düzenlenen 4006 Tübitak Bilim Fuarına Projeleriyle katılan Öğretmen ve Öğrencilerimize Tübitak yönetimi tarafından gönderilen Katılım Belgeleri açılış törenimizin ardından İdereci ve Danışman öğretmenlerimiz tarafından verildi.

Okulumuz Enerjisa Bandırma Fen Lisesi 2014-2015 Eğitim -Öğretim yılına büyük bir coşku ve enerjiyle başladı.