Okul olarak sadece öğrencilerimizi derslerinde başarılı kılma adına çalışma içinde değiliz. Derslerinde başarılı olan öğrencilerimizin aynı zamanda sosyal ve kültürel alanda da başarılı sonuçlar almalarını hedefliyoruz. Bu çerçevede "Ufka Yolculuk" konulu yarışmada öğrencimiz Zeynep KESİCİ´nin aldığı Türkiye 13.´lüğü oldukça dikkat çekici bir başarıdır.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan, “Üstün Yetenekli Öğrencilerde Teknoloji Temelli Yaklaşımlar” projesinin ikinci hareketliliği 7 - 15 Nisan 2018 tarihleri arasında Prag / Çekya´da gerçekleştirildi. Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Şerafettin CAN, İngilizce Öğretmeni Zülküf KARAMAN ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Akif TURAN´ın katıldığı proje ile öğrencilerimize daha yararlı olacağımız kanısındayız.